Vredespaleis

Sokken Alfred Nobel

9.00

PULL YOUR SOCKS UP! Dit betekent zoveel als ‘stroop de mouwen op’ en wel voor … de vrede! Draag deze vrolijke sokken waarop een grote vredesheld is afgebeeld: Alfred Nobel. Een held op sokken dus! Laat je door zijn levenswerk inspireren bij iedere stap die je zet.

Alfred Nobel (1833-1896) vond het dynamiet uit om zo de mijnbouw te vergemakkelijken, werd er steenrijk van, vooral omdat zijn schepping grootschalig gebruikt werd als oorlogswapen. Geïnspireerd door de ideeën van zijn goede vriendin Bertha von Suttner, de beroemdste pacifiste van de 19e eeuw, kreeg Alfred spijt van zijn uitvinding. Toen hij ontdekte dat de kranten hem betitelden als ‘de koopman van de dood’, wilde hij zijn naam zuiveren en besloot zijn fortuin te gebruiken om juist hén te eren die de vrede een stap dichterbij hadden weten te brengen. Bertha von Suttner zou in 1905 de eerste vrouw zijn die de prijs in de wacht sleepte.

Het ontwerp van de sokken is gebaseerd op de fraaie motieven in de marmeren vloeren van het Vredespaleis. De sokken zijn niet alleen voorzien van een afbeelding van Alfred Nobel: onder de voet van elke sok staat een inspirerend citaat van deze vredesheld dat de sokkendrager moet aanzetten om zelf ook een stap richting vrede te zetten.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Extra informatie

Gewicht 40 g
Afmetingen 25 × 9 × 2 cm
Maat

36-42, 40-46

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.