Vredespaleis

Film opening Vredespaleis

Tijdens de Tweede Vredesconferentie werd de eerste steen gelegd van het Vredespaleis. Het bouwwerk moest niet alleen dienen als onderkomen van het Permanent Hof van Arbitrage, het moest ook de grootste bibliotheek op het gebied van internationaal recht en vrede huisvesten. In aanwezigheid van de koninklijke familie, geldschieter Andrew Carnegie en een internationale groep rechtsgeleerden, politici en pacifisten, werd de sleutel van het Vredespaleis op 28 augustus 1913 officieel overhandigd.

Het Vredespaleis huisvest nu, naast het Permanent Hof van Arbitrage, ook het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en de Bibliotheek van het Vredespaleis. De Carnegie Stichting is de eigenaar en beheerder van het Vredespaleis.

Naast een onderkomen voor deze verschillende instellingen, belichaamt het paleis nog steeds de decennialang gekoesterde droom van de wereldvrede en werkt de Carnegie Stichting dagelijks aan een betere wereld door mensen wereldwijd bijeen te brengen, op te leiden en te inspireren.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.