Vredespaleis

Videoclip ‘Call for Peace’

30-03-2021

Op 29 maart 2021 werd de “Action for Peacekeeping” conferentie van de Verenigde Naties geopend door het optreden van 40 kinderen van de St. Bavo Koorschool in Haarlem die het lied ”Call for Peace” ten gehore brachten. Dit muzikale eerbetoon aan de Verenigde Naties werd opgenomen op het Vredespaleis.

Een muzikale videoclip van de Haarlemse Koorschool St. Bavo en het Nederlandse Militair Orkest opende een door de VN en het Koninkrijk der Nederlanden georganiseerde conferentie ter gelegenheid van het driejarig bestaan van ‘Action for Peacekeeping’ (A4P). Dit is een initiatief van António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, om vredesmissies te moderniseren. Guterres vraagt de VN-lidstaten om de collectieve inzet van de VN-vredeshandhaving te versterken en te vernieuwen. De A4P werd in 2018 onder voorzitterschap van het Koninkrijk der Nederlanden aangenomen in de VN-Veiligheidsraad.

In samenwerking met het ministerie van Defensie en met medewerking van het Nederlands militair orkest “Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jager” hebben de 40 koorleden van de Koorschool Haarlem, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, voor deze conferentie een vier minuten durende videoclip gemaakt die is opgenomen in het Vredespaleis in Den Haag. Met de clip geven de kinderen letterlijk stem aan het belang van de Verenigde Naties en staan ze stil bij de verantwoordelijkheid die Nederland neemt binnen de VN. De A4P-conferentie werd afgesloten met een online optreden van een jeugdmusicalgroep uit Soedan.

Naast de aanwezigheid van de secretaris-generaal en een groot internationaal gezelschap, leverden ook de Nederlandse premier Mark Rutte en ondersecretaris-generaal van de VN, Jean-Pierre Lacroix, een bijdrage aan deze belangrijke conferentie.

De gehele videoclip is hier te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=uVaQyqwTo0s&t=1s

Bron: Nederlands ministerie van Defensie & St. Bavo Koorschool Haarlem

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.