Vredespaleis

Steun het Vredespaleis

Als eigenaar en beheerder van het Vredespaleis is de Carnegie-Stichting dienstbaar aan het behoud en de instandhouding van de functie van het Vredespaleis als icoon en beeldmerk door het beheren en onderhouden van gebouwen en terreinen, het huisvesten en faciliteren van de twee gerechtshoven, de bibliotheek en de Haagse Academie voor Internationaal Recht.

Omdat Nederland het gastland is van de twee gerechtshoven in het Vredespaleis, vergoedt het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks de kosten voor het onderhoud van het paleis, de huisvesting van de gerechtshoven, de dienstverlening en het beheer van de bibliotheek. Daarnaast ontvangt de stichting een jaarlijkse bijdrage van beide gerechtshoven en de Haagse Academie. Gedetailleerde informatie is te vinden in het jaarverslag van de Carnegie Stichting – Vredespaleis.

Naast bovengenoemde taken draagt de Carnegie Stichting ook de missie van het Vredespaleis uit, het werken aan “Vrede door Recht”. Om bekendheid te geven aan het Vredespaleis en het werk van de instellingen die er gevestigd zijn, beheert de stichting het Bezoekerscentrum van het Vredespaleis en voert zij educatieve projecten en evenementen uit.

Terwijl de kosten voor het onderhoud van het Vredespaleis en de huisvesting van de gerechtshoven worden gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en beide gerechtshoven, is de realisatie van onze publieke projecten zoals educatieve programma’s en evenementen zoals de Youth Carnegie Peace Prize afhankelijk van externe steun. Donaties worden daarom zeer op prijs gesteld.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.