Vredespaleis

Iljan van Hardevelt benoemd tot algemeen directeur Carnegie Stichting

12-09-2023

Het bestuur van de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis in Den Haag, heeft Iljan van Hardevelt per 1 oktober 2023 benoemd tot algemeen directeur. Met deze benoeming bereidt zij zich voor op verschillende renovatieprojecten die de Stichting de komende jaren zal uitvoeren om het Vredespaleis klaar te stomen voor de toekomst.

Iljan van Hardevelt, Carnegie Stichting – Vredespaleis

Het Vredespaleis
Het Vredespaleis dat 110 jaar geleden zijn deuren opende, huisvest het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, het Permanent Hof van Arbitrage, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en een gerenommeerde bibliotheek voor internationaal recht. Als eigenaar van het Vredespaleis beheert en onderhoudt de Carnegie Stichting dit monumentale erfgoed en faciliteert zij de twee Hoven en de Academie. De Bibliotheek van het Vredespaleis is tevens onderdeel van de Carnegie Stichting.

Bij een gebouw van deze omvang en leeftijd hoort het nodige onderhoud. In de komende jaren zal de Carnegie Stichting in samenwerking met externe partijen diverse renovatiewerkzaamheden verrichten. Hierbij inbegrepen is een uitgebreid asbestonderzoek dat gevolgd wordt door een planmatige asbestsanering. Gedurende deze trajecten zullen de gerechtshoven gebruik blijven maken van het werkpaleis en tevredenstellend moeten worden gehuisvest. Zowel het Vredespaleis als de Carnegie Stichting moeten de komende jaren worden ontwikkeld tot toekomstbestendige organisaties.

Expertise monumentaal vastgoed
Iljan van Hardevelt die per 1 oktober aantreedt als nieuwe algemeen directeur, heeft ruime ervaring met zowel het onderhouden en doorontwikkelen van monumentale gebouwen als met project- en organisatieinrichting. Sinds de afronding van zijn ingenieursexamen aan de Technische Universiteit Delft in 2000 werkt Van Hardevelt bij organisatieadviesbureau TwynstraGudde, sinds 2012 in de rol van managing partner. In de meer dan twintig jaar bij het bureau was Van Hardevelt onder andere betrokken bij de renovatie van de Tweede Kamer op het Binnenhof, is hij projectleider geweest voor de renovatie, verduurzaming en uitbreiding van het Stadhuis in Groningen en was hij projectleider voor de nieuwbouw van het Forum Groningen. Daarnaast vervulde Van Hardevelt diverse managementfuncties binnen TwynstraGudde.

Piet Hein Donner, bestuursvoorzitter van de Carnegie Stichting: “Iljan van Hardevelt brengt veel kennis mee over het (her)ontwikkelen van maatschappelijk vastgoed. Hij kan complexe vastgoedprojecten in een politiek-bestuurlijke omgeving leiden, maar heeft tegelijkertijd ook veel ervaring met het aansturen van grote en diverse organisaties. Wij zijn blij met zijn komst en kijken uit naar de samenwerking.”

Kennis en affiniteit Kunstcollectie
Naast de expertise op het gebied van monumentaal erfgoed en projectmanagement heeft ingenieur Van Hardevelt ook affiniteit met de kunstcollectie in het Vredespaleis bestaande uit meer dan veertig kunstwerken en interieurobjecten uit de hele wereld: hij is lid van de Raad van Toezicht van Museum Het Schip, was tot voorheen bestuurslid van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) en voorzitter van de kunstcommissie bij TwynstraGudde.

Van Hardevelt kijkt vol enthousiasme uit naar zijn nieuwe werkplek: “Mijn drijfveer is altijd geweest om impact te creëren binnen het ruimtelijke domein; een blijvende verbetering of vernieuwing. Dat ik mijn expertise nu mag inzetten om, samen met het bestuur en de collega’s van de Carnegie Stichting, te werken aan de verdere professionalisering van de organisatie en het Vredespaleis naar een duurzame toekomst mag loodsen, maakt mij ontzettend trots. Ik verheug me dan ook zeer op deze mooie uitdaging.”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.