Vredespaleis

Winnaar 2018: BogotArt

BogotArt
De Colombiaanse jongerenorganisatie BogotArt ontving in september 2018 de eerste Youth Carnegie Peace Prize voor het project ‘Letters for Reconciliation’. Het bestuur van de Carnegie Stichting – Vredespaleis selecteerde samen met United Network of Young Peacebuilders en Youth Peace Initiative de winnaar uit 32 video inzendingen afkomstig van over de hele wereld.

BogotArt is een organisatie geleid door jongeren die kunst als middel voor sociale inclusiviteit gebruikt. Het project ‘Letters for Reconciliation’ bevordert de dialoog tussen gescheiden groepen en richt zich volgens de jury op een bijzondere manier op de uitdaging van jongerenparticipatie in de overgang naar vrede. Bovendien draagt het initiatief bij aan een veilige omgeving vol vertrouwen voor de jeugd.

Youth Ambassador
Leonardo Párraga, directeur van BogotArt, zal de komende twee jaar de Youth Ambassador van het Vredespaleis zijn. “In Colombia hebben we gezien hoe onze gemeenschap, na meer dan vijftig jaar oorlogsvoering, door de littekens van conflicten polariseerde. Dit leidde tot groepen die niet met elkaar in verbinding staan en gekenmerkt worden door vooroordelen en stereotypering” aldus Párraga. “We hebben de noodzaak van dialogen gezien; burgers en ex-FARC soldaten gaan nu in gesprek met elkaar zonder te vervallen in vooroordelen en krijgen op die manier oog voor de wederzijdse menselijkheid. Het is voor ons een grote eer om erkenning te ontvangen voor ons project, omdat het laat zien dat de jeugd in staat is om conflicten te overstijgen en duurzame vrede te bereiken.”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.