Peace Palace

‘Testen voor Toegang’

08-04-2021

Van vrijdag 9 april tot en met zondag 11 april is het Visitors Centre van het Vredespaleis tijdelijk geopend voor publiek. Samen met meer dan 20 andere monumenten neemt het Visitors Centre deel aan een pilot van de ‘Taskforce Creatieve en Culturele Sector’ en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Deze pilot is bedoeld om ervaringen met een gestructureerde heropening op te doen en benodigdheden voor de bijbehorende (snel)test infrastructuur in kaart te brengen.

Reserveren en registreren
Bezoekers kunnen op de website van het Vredespaleis een timeslot reserveren en worden daarna geleid naar de afsprakenplanner van ‘Testen voor Toegang’. De testen bij een van de sneltestlocaties zijn gratis. Met een negatief testbewijs dat maximaal 40 uur oud is, is men vervolgens welkom in het Visitors Centre. Uit voorzorg blijft het covid-19 protocol voor bezoekers wel van kracht en wordt het publiek gevraagd de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Ministerie en Taskforce slaan de handen ineen
In samenwerking met de Taskforce Creatieve en Culturele Sector werd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de pilot-maand opgetuigd. De logistieke ondersteuning wordt uitgevoerd door Stichting Open Nederland. Voor monumenten kwam de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) in actie, ondersteund door de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM). Marlo Reeders, directeur van de NMo en lid van de Taskforce: “Het gebrek aan interactie tussen mens en monument is schrijnend. Niet alleen het publiek, maar ook de vrijwilligers lijden eronder. Voor velen is een belangrijk onderdeel van hun sociale leven stopgezet. Het publiek is te lang verstoken gebleven van een bezoek. Vaak hebben zij een band met het monument opgebouwd: zij bezoeken het regelmatig met familie en vrienden, hebben grote interesse en zijn trots dat het in hun gemeente staat. Laten wij hopen dat wij gezamenlijk op en op korte termijn door inventiviteit en daadkracht de juiste manier vinden voor duurzame openstelling.”

Deelnemende Monumenten:
De lijst met de gegevens van de deelnemende monumenten wordt gepubliceerd en geactualiseerd op: https://www.nationalemonumentenorganisatie.nl/nieuws.

Bron: Nationale Monumenten Organisatie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.