Vredespaleis

Thuismuseum.nl in het Vredespaleis

14-06-2020

Van de nood een deugd maken – daar weet Jip Heijmerink van het platform ‘My Daily Shot of Culture’ alles van. Zij heeft met haar project thuismuseum.nl ervoor gezorgd dat diverse musea en culturele instellingen ondanks de kabinetsmaatregelen omtrent covid-19 online toegankelijk bleven. In zeer korte tijd bezocht Jip diverse instellingen en heeft zij in de meestal lege gebouwen spannende digitale rondleidingen geproduceerd en online gepubliceerd.

Het Vredespaleis is weliswaar geen museum, maar naast de indrukwekkende architectuur en het kunstzinnige interieur zijn er meer dan veertig internationale kunstwerken in dit icoon van vrede en recht te vinden. “Franse schilderijen, Japanse gobelins, Turkse tapijten, Chinese vazen en hoogwaardige bouwmaterialen van bijna alle continenten – om maar enkele voorbeelden te noemen, er is in het Vredespaleis zo veel kunstnijverheid te vinden. Mensen uit de hele wereld nemen deel aan een rondleiding door het Vredespaleis om de kunstcollectie te zien en meer over de geschiedenis van het paleis en de hier gevestigde hoven te leren” vertelt Jacobine Kerdijk-Wieringa, conservator van het Vredespaleis.

Jip Heijmerink heeft het Vredespaleis aan het begin van de coronacrisis bezocht en een rondleiding voor de mensen thuis opgenomen. Het is een prachtige one-take film geworden:

Word Vriend van het Vredespaleis
I.v.m. covid-19 heeft de Carnegie Stichting haar werkwijze moeten aanpassen om op de actuele situatie in te spelen en invulling te geven aan de huidige overheidsmaatregelen. Het Visitors Centre is tijdelijk gesloten voor publiek en er kunnen op dit moment geen rondleidingen georganiseerd worden. Evenementen en projecten zijn uitgesteld en zaalverhuur is op dit moment niet mogelijk. Dit zijn echter belangrijke bronnen van inkomsten voor het Vredespaleis. In deze moeilijke tijd hebben wij hulp nodig. Word nu Vriend van het Vredespaleis en steun het werk van de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van om het Vredespaleis, om dit gebouw als ‘Tempel van de Vrede’ te behouden.

Samen op afstand
Omdat wij op dit moment geen externe bezoekers in het Vredespaleis kunnen ontvangen, houden wij u graag via onze nieuwsbrief op de hoogte. Wilt u in toekomst over nieuws en ontwikkelingen omtrent het Vredespaleis geïnformeerd worden? Dan kunt u zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief, die elk kwartaal wordt verstuurd. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.