Vredespaleis

Vredesfestival Just Peace van start

17-09-2019

Den Haag, 17 september – Zaterdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Rondom deze dag vindt in Den Haag voor de zesde keer het Just Peace Festival plaats. Gedurende zes dagen wordt er, verspreid over diverse locaties in de stad, een gevarieerd programma georganiseerd. Waarbij alles draait om het thema ‘vrede en recht’. Het programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek en voor een brede doelgroep aantrekkelijk. Het festival wordt woensdag 18 september geopend met een inspirerende HagueTalks in het Humanity House. Highlights in het programma zijn o.a. de Internationale Open Dag, de Peace Night Run, festival Peace in the Park en het Just Peace concert met VanVelzen in de Kurzaal.

Voorzitter van de organiserende stichting The Hague UNited for Peace & Justice, Martin Wörsdörfer; “Den Haag is dé Internationale stad van vrede en recht en met het Just Peace festival wordt dat extra onderstreept. Wij willen met een gevarieerd programma, mensen tijdens het festival zélf laten beleven hoe zij kunnen bijdragen aan een betere wereld”.

 

Een selectie uit het Just Peace festivalprogramma:

Deze Night Run is een unieke belevingsloop en de ideale mix van sport, fun en spanning. Het circa 8,5 km lange parcours staat garant voor een sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid, maar is verder zo donker als de nacht en wordt slechts op enkele plaatsen verlicht! Iedere deelnemer loopt daarom met een looplampje.
21 september |19:00 uur | Lange Voorhout, Den Haag.

Het is elk jaar één van de highlights van het Just Peace Festival: de openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Dit jaar de indringende documentaire ‘ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul’.

De film ‘ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul’ toont de verwoestende impact van oorlog op een samenleving. Na elke oorlog is het één van de meest ingewikkelde, onoplosbare dilemma’s voor een samenleving: hoe kunnen slachtoffers en daders weer met elkaar samenleven? En hoe moeten de duizenden daders gestraft worden?

Op zondagmiddag 22 september vindt het Peace in the Park festival voor de 7e keer plaats. Kom naar de Paleistuin in Den Haag en ontmoet, beleef en proef vrede. Geniet van workshops, (dialoog) gesprekken, creativiteit, ontmoetingen, muziek en meditatie.
22 september | Aanvang 12:00 uur | Paleistuin, Den Haag

Den Haag is wereldwijd bekend als de internationale stad van Vrede en Recht. Dit komt mede door de vele internationale organisaties in de stad en het belangrijke werk dat zij verrichten om de wereld veiliger en beter te maken. Vanzelfsprekend gebeurt dat achter de schermen. Binnen de muren van de organisaties, zoals het International Strafhof, Eurojust, de OPCW en de hoven in het Vredespaleis. Eén dag per jaar staan we stil bij dit belangrijke werk en openen de organisaties hun deuren voor het publiek. Dit is tijdens de Haagse Internationale Open Dag, die dit jaar op zondag 22 september zal plaatsvinden.

Op 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. Daarom organiseert War Child het Peace Sessions Festival op het zuiderstrand bij paviljoen De Staat. Iedereen die het werk van War Child met kinderen in oorlog een warm hart toedraagt is hier vanaf 12 uur welkom.
21 september | Aanvang 12:00 uur | Strandpaviljoen De Staat

Het volledige programma is te vinden op: www.justpeacethehague.com

 

bron: Just Peace Festival

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.