Vredespaleis

Terugblik Just Peace festival

25-09-2017

Terugblik Just Peace festival

Vier dagen lang stond het Vredespaleis centraal tijdens het jaarlijkse Just Peace Festival. Bij de Internationale Open Dag waren er al in totaal 750 deelnemers. In totaal hebben ongeveer 3500 deelgenomen aan een of meerdere programmaonderdelen. Daarmee was het van donderdag tot en met zondag gezellig druk in het Vredespaleis.

Het is een geslaagd evenement geworden, waarbij het programma evenveel verdieping kende als voorgaande jaren. Zo waren er diverse activiteiten te beleven waar bezoekers actief aan de slag gingen met de thema ‘vrede’.

Op de Internationale Dag van de Vrede was er onder meer een bijzonder muzikaal optreden van het nieuwe initiatief “The Hague Orchestra for Peace”. Tijdens HagueTalks ging het over hoe dialogen kunnen worden gestart om conflict te voorkomen en daarmee vrede te bevorderen. De prachtfilm ‘Land of Mine’ werd getoond, een speciale rondleiding op zoek naar symbolen in het Vredespaleis  en de Internationale open Dag waar een inkijkje in de hoven werd gegeven. De internationale organisaties, het Internationaal Gerechtshof en de Permanente Hof van Arbitrage, hadden hun deuren opengezet voor belangstellenden. Het gevarieerde aanbod op het festival liet zien dat je op vele manieren het onderwerp vrede kunt benaderen.

Het festival heeft veel bezoekers geïnspireerd een volgende stap te nemen om aan vrede te werken. Den Haag is steeds meer de internationale stad van vrede en recht. En, in de woorden van topdiplomate en winnaar van de Carnegie Wateler Vredesprijs 2016 Sigrid Kaag: “Vrede is mogelijk maar het bereiken van een duurzame vrede is nooit gemakkelijk. Het kost tijd. Het kan alleen worden bereikt door geduld te hebben en met een voortdurende inspanning. Met vallen en opstaan, en met tegenslagen”

Zie onze Facebook pagina voor een fotoreportage met de mooiste foto’s van deze succesvolle editie van het Just Peace Festival 2017.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.