Vredespaleis

Ter nagedachtenis aan Vartan Gregorian

20-04-2021

Wij zijn diep geraakt en betreuren het verlies van Vartan Gregorian (1934-2021), de 12e President van de Carnegie Corporation of New York, die op 15 April 2021 plotseling overleed op 87-jarige leeftijd.  

Vartan Gregorian was een unieke persoonlijkheid, een rentmeester van Andrew Carnegie’s nalatenschap en een iconisch leider. Als President van de Carnegie Corporation, verenigde hij de Carnegie instanties wereldwijd, om hen tot een familie te maken. Hij was een verbinder, warm en persoonlijk met een tomeloze inzet om goed te doen tot aan zijn laatste dag.

Voor de Carnegie Stichting – Vredespaleis in Den Haag, was hij een wijze adviseur en een bron van inspiratie, vooral in moeilijke tijden. Naast zijn intellectuele en morele ondersteuning, heeft hij de Carnegie Stichting – Vredespaleis voorzien van substantiële materiële ondersteuning. Met zijn presidentiële subsidie heeft hij fondsen verstrekt voor de modernisering van de Bibliotheek van het Vredespaleis, waar de publieke middelen onvoldoende waren om de noodzakelijke ontwikkelingen voor automatisering en digitalisering door te voeren.

Vartan Gregorian, een veelvuldig onderscheiden geleerde en wereldburger, tevens voormalig President en Chief Executive Officer (CEO) van de New York Public Library (1981-1989), zei ooit: “The library is not only a diary of the human race, but marks an act of faith in the continuity of humanity.”  Wij zullen Vartan’s vertrouwen, zijn menselijkheid, zijn wijsheid en zijn leiding missen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en zijn collega’s van de Carnegie Corporation in New York, die ongetwijfeld voor Vartan’s nalatenschap zullen zorgen, zoals hij zorgde voor die van Andrew Carnegie.

Meer informatie over het leven en de nalatenschap van Vartan Gregorian is te vinden op de website van de Carnegie Corporation of New York.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.