Vredespaleis

Tentoonstelling Architects of Peace

23-11-2018

In het kader van het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed en de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog (1918-2018), organiseren het Vredespaleis en het Mundaneum (België) “The Architects of Peace”.

Vrede is niet vanzelfsprekend. Vrede gaat over een lang en intensief proces. Door heel Europa vertellen Cultureel Erfgoed locaties de verhalen van mannen en vrouwen die hebben gestreefd om vrede bewerkstelligen, en daarmee bijgedragen hebben aan het huidige Europa.

De ‘Architects of Peace’ waren ook de grondleggers van onze organisaties, het Vredespaleis en het Mundaneum. Het Vredespaleis in Den Haag streeft naar vrede door het internationaal recht en het Mundaneum in Mons streeft naar vrede door cultuur en kennis. Beiden zijn European Heritage Label Sites: bezoekers vinden op beide locaties elementen van het Europese DNA (cultuur, waarden, identiteit).

Het Vredespaleis en het Mundaneum gaan deze “Architects of Peace” belichten en benadrukken hoe zij onze organisaties hebben beïnvloed. Het Vredespaleis en het Mundaneum schrijven een nieuwe pagina in hun gezamenljike geschiedenis en werken samen om het Europees Vredeserfgoed te stimuleren. Voor meer informatie over het Vredespaleis, het Mundaneum en de “Architects of Peace” klik hier.

Van 9 november 2018 tot 24 maart 2019 is de tentoonstelling van “Architects of Peace” in het Mundaneum in Mons. Klik hier voor meer informatie. Uit de collectie van het Vredespaleis zijn verschillende artefacten aan de tentoonstelling uitgeleend.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.