Vredespaleis

Spectaculaire 360 graden virtuele tour

15-07-2021

Het Vredespaleis in Den Haag, internationaal symbool voor ‘Vrede door Recht’ en een van de meest iconische gebouwen van Nederland, opent per heden zijn deuren voor bezoekers uit de hele wereld. Met behulp van geavanceerde technologieën is het mondiale icoon nu 24 uur per dag, 7 dagen per week en in 360 graden virtueel te bezichtigen.

Het Vredespaleis huisvest het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, het Permanent Hof van Arbitrage, de Haagse Academie voor Internationaal Recht en een van de grootste bibliotheken op het gebied van internationaal recht. Gedurende de Eerste Haagse Vredesconferentie in 1899 kwamen delegaties uit de hele wereld bijeen om over internationale rechtspraak en ontwapening te onderhandelen. Tijdens deze conferentie werd besloten tot de oprichting van het Permanent Hof van Arbitrage, waarvoor het Vredespaleis vervolgens werd gebouwd. Ook heden ten dage worden in het Vredespaleis belangrijke zaken voor de wereldgemeenschap behandeld zoals onder andere rechtszaken tussen Iran en de Verenigde Staten, tussen Oekraïne en Rusland of The Gambia versus Myanmar.

“Het Vredespaleis is een wereldgebouw. Het werd door de wereldgemeenschap gebouwd en het is vanzelfsprekend om het, nu we over de technische middelen beschikken, ook voor de hele wereld toegankelijk te maken” verklaart Erik de Baedts, directeur van de Carnegie Stichting die eigenaar en beheerder is van het Vredespaleis. Tijdens de bouw werden landen verzocht om met monumentale kunstwerken of materialen letterlijk hun steentje bij te dragen. Vandaag de dag zijn giften uit meer dan 40 landen in het Vredespaleis te bewonderen.

Virtuele bezoekers kunnen de spectaculaire architectuur, het betoverende interieur en alle originele details bewonderen. Voor de online tour werden meer dan 400 ‘High Dynamic Range’ foto’s met een 360 graden camera gemaakt en vervolgens met de meest geavanceerde software samengesteld. Deze virtuele 360 graden tour is vanaf heden vrij toegankelijk via de website van het Vredespaleis: www.vredespaleis.nl/virtueletour.

Met de unieke virtuele 360 graden tour speelt de Carnegie Stichting in op de behoefte om het Vredespaleis toegankelijker te maken. Dit iconische gebouw is het uithangbord van Den Haag als ‘Internationale stad van Vrede en Recht’. Tegelijkertijd is het Vredespaleis geen museum, maar een werkpaleis en gerechtsgebouw. Vanwege de lopende rechtszaken en in verband met beveiliging is het paleis maar beperkt toegankelijk voor bezoekers. Dankzij de virtuele tour is het Vredespaleis nu continu te bezichtigen.

Tijdens de lockdowns had de Carnegie Stichting al exclusieve online rondleidingen voor groepen ontwikkeld, die nog steeds een groot succes zijn en voornamelijk worden geboekt door advocatenkantoren en studentenverenigingen. Directeur De Baedts: “Door de nieuwe virtuele 360 graden tour wordt het Vredespaleis nu online ook toegankelijk voor individuen. Wij willen onze deuren voor alle mensen openen, ongeacht waar zij vandaan komen of welke achtergrond zij hebben, zonder de rechtszittingen te hinderen. Het gebouw, zijn geschiedenis, zijn interieur en natuurlijk het werk dat door de instellingen in het paleis wordt verricht, kan mensen wereldwijd inspireren: vrede is mogelijk, door te strijden in de rechtszaal in plaats van op het slagveld.”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.