Vredespaleis

Filantropie als wetenschap

15-08-2017

De Maatschappelijke Alliantie lanceerde op 11 september 2017, in samenwerking met de Carnegie Stichting, de Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) in het Vredespaleis. Samen met prominenten uit onder meer de fondsenwereld, overheid, politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven werd de betekenis van filantropie voor Nederland in het verleden, heden en in de toekomst onder de loep genomen. Met deze bijeenkomst heeft de NAP uitvoering gegeven aan haar missie om filantropie als wetenschap naar een hoger peil te brengen. 

Lancering Netherlands Academy of Philanthropy (NAP)
De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) is een samenwerkingsverband tussen de Maatschappelijke Alliantie en hoogleraren op het gebied van de filantropie en aangrenzende gebieden. De bijeenkomst van 11 september vormde een vliegende start van een jaarlijks terugkerend evenement met een signalerende functie voor de filantropie sector. Daarbij wordt van buiten naar binnen gekeken naar ontwikkelingen die volgens de civil society, de overheid en het bedrijfsleven relevant zijn voor zowel de filantropische agenda van fondsen als de research agenda van de academische wereld.

In het programma van 11 september stond het welbevinden van de mens en zijn omgeving in het verleden, heden en de toekomst centraal. Welke rol speelt filantropie daarbij? Onder andere de voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), Mariëtte Hamer, en Rien van Gendt, één van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse sector filantropie, lieten hun gedachten over deze vraag gaan. Verder ondertekenden op 11 september de leden van de NAP het charter, waarmee de lancering van de NAP formeel bevestigd werd. Deze charter bevat een beschrijving van de kerntaken en de missie van de NAP, alsmede voorwaarden voor lidmaatschap.

Voor meer informatie:

http://www.maatschappelijkealliantie.org/nieuws/nap-rethinking-the-netherlands

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.