Vredespaleis

Prinses Beatrix aanwezig bij de opening van de 79e zitting van Institut de Droit International in Vredespaleis

23-08-2019

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont op maandagochtend 26 augustus de opening bij van de 79e zitting van het Institut de Droit international (IDI) in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis in Den Haag. Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is ook aanwezig.

Het IDI zet zich in om de ontwikkeling van internationaal privaat- en publiekrecht te bevorderen.

De 132 leden komen eens in de twee jaar in zitting bijeen. Tijdens de zittingen worden na beraadslagingen resoluties aangenomen met voorstellen voor de ontwikkeling en verduidelijking van internationaal recht. De aangenomen resoluties dienen met regelmaat als voorlopers van multilaterale verdragen en besluitvorming bij de Verenigde Naties. Voor zijn werk ontving het IDI in 1904 de Nobelprijs.

Het IDI werd opgericht in 1873 en zetelt in Genève. De huidige president van het Instituut is professor Nico Schrijver, staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State en hoogleraar volkenrecht aan de Universiteit Leiden. Ook in 1875, 1898 en 1925 (Den Haag) en in 1957 (Amsterdam) werden zittingen van het IDI in Nederland gehouden.

Bron: RVD

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.