Vredespaleis

Tom Johnson

Met trots presenteren we onze eerste patroon: Tom Johnson uit Pittsburgh. 

Thomas (Tom) R. Johnson is een advocaat bij het internationale advocatenkantoor K&L Gates LLP, gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van geschillen. Tom groeide op in Cleveland (Ohio) in de Verenigde Staten, maar heeft de afgelopen vijftig jaar, sinds de voltooiing van zijn studie rechten, in en rondom Pittsburgh (Pennsylvania) gewoond. 

“Op de lagere school was ik al op de hoogte van het bestaan van het Vredespaleis, vanwege mediaberichten over de activiteiten van het Internationaal Gerechtshof en het Permanente Hof van Arbitrage. Toen ik in het begin van 2018 werd benoemd tot honorair consul van het Koninkrijk der Nederlanden voor West-Pennsylvania, heb ik me verder verdiept in de activiteiten en de geschiedenis van het Vredespaleis en hoe ik het met mijn werk als honorair consul en als advocaat kon combineren. Ik ben erg dankbaar dat ik in  2019 de Carnegie Corporation of New York ceremonie rond de uitreiking van de ‘Medal of Philanthropy’ mocht bijwonen.” 

Tom Johnson heeft het Vredespaleis twee keer bezocht: “Éen keer in verband met de ‘Honorary Consuls meetings’ in Den Haag. Daarna in het najaar van 2019 toen ik een geweldige tour had gevolgd en Erik de Baedts, directeur van het Vredespaleis, had ontmoet. Ik heb Erik ook mogen ontvangen toen hij naar de Verenigde Staten kwam en Pittsburgh heeft bezocht.”  

Tom was erg onder de indruk van de missie en het succes van het werk dat gedaan wordt in het Vredespaleis. In april 2022 heeft Tom 33 oud-klasgenoten van Princeton meegenomen naar het Vredespaleis. Een aantal van hen zijn ook advocaat en hij hoopt dat “ze mijn enthousiasme en passie voor het Vredespaleis zullen delen. Ik voel een bijzondere verwantschap met het Vredespaleis, ook omdat Andrew Carnegie, de belangrijkste weldoener en eerste aanhanger van het Vredespaleis, van Schotland naar Pittsburgh emigreerde en zijn fortuin verwierf in mijn stad. Ons advocatenkantoor vertegenwoordigt een aantal bedrijven die Carnegie heeft opgericht. Ook al is het misschien onjuist, er is een legende dat het idee achter het Vredespaleis is ontstaan in de bar van de ‘Duquesne Club’, waar ik lid van ben.”

 Tom gelooft sterk in de rechtsstaat en dat geschillen moeten worden opgelost door middel van onderhandelingen, bemiddeling en arbitrage in plaats van door gewapende conflicten: “Onderwijs zorgt ervoor dat mensen helderder na denken over risico’s, beloningen en optimale resultaten. De educatieve programma’s van de Carnegie Stichting zijn erg belangrijk om maatschappelijke debatten en discussies mogelijk te maken in plaats van te vechten. Oorlogen zijn vaak het gevolg van grote geschillen tussen landen en dit kost veel mensenlevens en geld. Ik ben gemotiveerd om de Carnegie Stichting – Vredespaleis te steunen, omdat ik me ervan bewust ben dat het Vredespaleis substantiële financiering nodig heeft om zijn missie uit te voeren, faciliteiten te verbeteren en het bereik uit te breiden. Ik help met fondsenwerving en ik wil een voorbeeld zijn voor andere gelijkgestemden en instellingen.”
  
Voor Tom Johnson is vrede de afwezigheid van oorlog, vijandigheid en geweld en waar de rechtsstaat, vriendschap en harmonie tussen mensen, instellingen en naties te allen tijde de overhand hebben. “Vrede zal het mogelijk maken om vooroordelen en ongelijkheden te elimineren en gezondheid, veiligheid en geluk voor alle mensen te bevorderen.”

https://www.youtube.com/watch?v=L-vXAU4SZQE

 


Wil je ook bijdragen aan de activiteiten van de Carnegie Stichting you also want to support the activities of the Carnegie Foundation – Peace Palace? Please find here more information. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.