Vredespaleis

Ingo Klaus Wamser

Met trots presenteren we een nieuwe Vriend van het Vredespaleis: Mr. Ingo Klaus Wamser!

Ingo Klaus Wamser is directeur van Rechtsanwalt Wamser, een advocatenkantoor gespecialiseerd in (internationaal) strafrecht in Passau, Duitsland, direct aan de grens met Oostenrijk. Daarnaast doceert hij internationaal recht en maritieme mijnbouw regelgeving.

De vriendschap begon lang geleden toen Ingo Klaus Wamser net afgestudeerd was en een conferentie bijwoonde in het Vredespaleis. Hij was onder de indruk van de idee van een vreedzame regeling van internationale conflicten en het gebouw zelf. Sindsdien heeft hij verschillende keren in de Bibliotheek van het Vredespaleis gestudeerd, waar zelfs een van zijn boeken beschikbaar is! Bovendien waardeert hij de stilte van de tuin voor bezinning op zijn studie.

Ingo Klaus Wamser werkt ook bij het Internationaal Strafhof en andere internationale strafrechtelijke tribunalen en is daarom vrij vaak in Den Haag, maar ‘een bezoek zou niet compleet zijn zonder tenminste buiten het Vredespaleis te zijn geweest’.

Volgens Ingo Klaus Wamser is het Vriendenprogramma ‘een goede mogelijkheid om bij te dragen aan de idee van ‘Law, not War’ om een citaat van Ben Ferencz te gebruiken en om ervoor te zorgen dat het Vredespaleis en zijn collectie bewaard blijfven voor toekomstige generaties.’

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.