Vredespaleis

Hans Mulder

“Al vele generaties woont mijn familie in Den Haag. Mijn overgrootouders hebben het Vredespaleis gebouwd zien worden in de periode van 1907-1913. Mijn moeder bezocht in de jaren ’50 samen met haar ouders het Vredespaleis.

Mijn vader was een ondernemer en startte in de jaren ’70 vanuit onze zolderkamer een succesvol softwarebedrijf. In de jaren ’80 werd hij gevraagd om gefaalde IT-projecten op te lossen. Ik ging met mijn vader mee om te helpen in het onderzoeken, bemiddelen of beslechten van IT-conflicten. Dat was het begin van mijn werkzaamheden als mediator, arbiter en gerechtelijk IT-deskundige.”

Hans Mulder is sinds 1995 directeur van Viagroep nv en adviseert bedrijfsleven en overheden op het gebied van organisatie en IT-projecten. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Advies van DUO/OCW (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Hij houdt zich als mediator, bindend adviseur, arbiter en gerechtelijk deskundige
frequent bezig met geschillenbeslechting op het terrein van organisatie en IT.

Meer over Hans Mulder

“Op televisie zag ik een documentaire over het Vredespaleis en voelde direct een verbinding met de ondernemer Andrew Carnegie en zijn filantropische bijdragen aan onderzoek, onderwijs en vrede. Op deze website las ik over zijn nalatenschap en de mogelijkheid ‘Vriend van het Vredespaleis’ te worden.”

 


Een betere wereld – daar werken we aan in het Vredespaleis, waar” Vrede door Recht” dagelijks beoefend wordt. We dragen bij aan stabiliteit, veiligheid en vrede. De Carnegie-Stichting wil dialogen op gang brengen over de diepere oorzaken van conflicten en onderwijsprogramma’s vergemakkelijken. Om haar missie te vervullen heeft de Carnegie-Stichting steun nodig. De stichting ontvangt alleen subsidies voor het onderhoud van het gebouw en de dienstverlening aan de rechtbanken. Voor de bevordering van vredesopbouwactiviteiten, het faciliteren van evenementen en educatieve programma’s zijn externe financiering en de steun van vrienden en partners nodig. Met de steun van onze vrienden kunnen we bijdragen aan de vrede en het Vredespaleis als ‘Tempel van de Vrede’ en de verschillende vredesopbouwprojecten in stand houden. U kunt onze activiteiten voor vredesopbouw steunen door Vriend van het Vredespaleis te worden. Bezoek de vriendenpagina voor een greep uit onze veelzijdige vriendenkring.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.