Vredespaleis

Hannah en Roos

Met trots presenteren we onze nieuwe vrienden van de maand: Hannah en Roos! Ze komen uit Nederland en hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie geschiedenis in Amsterdam.

Samen runnen ze een publiekshistorisch creatie bureau genaamd Goeie Ouwe Koeien en werken ze in opdracht van culturele en commerciële bedrijven door hen te helpen met het vertellen van hun (historische) verhaal: ‘Wij geloven dat iedereen enthousiast kan zijn over geschiedenis, maar het moet wel van zijn saaie imago af’. Voor hen is het Vredespaleis dan ook een heel bijzondere plek, met veel geschiedenis!

Roos en Hannah bezochten het Vredespaleis voor het eerst op uitnodiging van Jacobine Wieringa, de curator van het Vredespaleis, die hen rondleidde. Uiteindelijk werden de onderneemsters Vredesvrienden omdat ze wilden dat mensen het Vredespaleis leerden kennen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het paleis open is voor bezoekers, ‘maar het is het waard! Voor ons is een Vredesvriend zijn als een ambassadeur voor het Paleis’.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.