Vredespaleis

Omroep Max: Achter de deuren van het Vredespaleis

Op 28 augustus 2022 heeft Omroep Max het programma ‘Exclusief – achter de deuren van het Vredespaleis’ uitgezonden. In aanloop naar deze uitzending was Erik de Baedts, directeur van de Carnegie Stichting, te gast bij ‘Tijd voor Max’. Door op de onderstaande afbeeldingen te klikken, kunt u beide programma’s bekijken.

 

Tijd voor Max, (vanaf 09:40)                         Exclusief -achter de deuren van het Vredespaleis

        

 

Heeft u naar aanleiding van de programma’s nog vragen? Wilt u meer over het Vredespaleis en de in het paleis gevestigde instellingen te weten komen? Wilt u nog even nagenieten en het betoverende interieur en de kunstcollectie nogmaals bekijken?

In alle kunst in het Vredespaleis komt de belangrijke rol van de internationale hoven, het werk van de rechters en de arbiters, tot uiting. Zij zijn het die de vrede tussen partijen bewaren, die oorlogen voorkomen. Wanneer de rechters en arbiters rechtspreken en de partijen zich daarnaar richten, hebben de partijen vreedzaam voor hun land en hun belangen gestreden in de rechtszaal, in plaats van op het slagveld.

Onderstaand vindt u links met uiteenlopende informatie over onder andere de gerechtshoven, het gebouw, ­de geschiedenis, de kunstcollectie, het Visitors Centre en ons Vriendenprogramma.

Wij hopen u binnenkort als ‘Vriend van het Vredespaleis’ en als bezoeker van het Visitors Centre te mogen verwelkomen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.