Vredespaleis

Heropening Visitors Centre

10-07-2020

Vanaf woensdag 15 juli 2020 is het Bezoekerscentrum van het Vredespaleis weer open voor publiek, uiteraard met inachtneming van de geldende covid-19 maatregelen. De openingstijden zijn gedurende de zomermaanden aangepast en bezoekers worden vriendelijk verzocht om voorafgaand aan hun bezoek een reservering voor een tijdsvenster te maken. Vanaf zaterdag 18 juli worden er tevens weer rondleidingen op het terrein van het Vredespaleis aangeboden.

Nadat het bezoekerscentrum in opvolging van de landelijke kabinetsmaatregelen omtrent covid-19 vier maanden gesloten was, opent het op woensdag 15 juli weer zijn deuren voor lokale, nationale en internationale bezoekers. Wekelijks zullen belangstellenden van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur in het centrum terecht kunnen.

Reserveren
Om het aantal bezoekers te kunnen reguleren en voldoende afstand te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat bezoekers van tevoren reserveren. De kosten voor een reservering bedragen € 3,00 per persoon, kinderen tot 7 jaar mogen gratis mee naar binnen. De audiotour, die in tien talen beschikbaar is, is in de prijs inbegrepen.

Maatregelen
In de afgelopen weken heeft de Carnegie Stichting een covid-19 protocol voor bezoekers van het Visitors Centre en deelnemers aan de rondleidingen opgesteld, zie onderstaande link. De meest belangrijke maatregelen worden met behulp van posters en flyers bij de entree verduidelijkt. Vanaf de heropening zal er tevens extra personeel ingezet worden om het naleven van de maatregelen te kunnen waarborgen en voldoende afstand tussen de bezoekers te kunnen garanderen.
Zowel het bezoekerscentrum zelf als de apparatuur worden frequent en zorgvuldig schoongemaakt. Ook kunnen bezoekers ervoor kiezen om voor de audiotour hun eigen koptelefoon of oortjes mee te nemen. Bezoekers worden geadviseerd een mondkapje te dragen.

Rondleidingen
Vanaf zaterdag 18 juli worden er via het bezoekerscentrum ook weer rondleidingen aangeboden. In eerste instantie zullen deze rondleidingen rondom het Vredespaleis plaatsvinden. Onder leiding van een gids kunnen deelnemers het terrein verkennen en de historische tuinen bezichtigen. Zodoende maakt men kennis met de verschillende instellingen, de gebouwen, hun bijzondere architectuur en de manier waarop ze met elkaar en de tuin samenhangen. Kosten voor deze rondleiding bedragen € 11 per persoon inclusief toegang tot het bezoekerscentrum.
In een later stadium zullen ook weer rondleidingen in het Vredespaleis worden aangeboden. Deze bezoeken zullen voornamelijk in het weekend mogelijk zijn wanneer er geen zittingen van de hoven plaatsvinden.

Impact van covid-19 op het Vredespaleis
Door covid-19 was het Bezoekerscentrum van het Vredespaleis vier maanden gesloten, konden er geen rondleidingen worden aangeboden en geen zalen voor evenementen worden verhuurd. Dit zijn echter belangrijke bronnen van inkomsten voor de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis. Ook al is het bezoekerscentrum nu weer open, loopt de stichting nog steeds inkomsten mis. Deze inkomsten zijn nodig om publieke activiteiten en educatieve projecten te financieren. Daarom vraagt de Carnegie Stichting haar bezoekers en partners om vriend te worden van het paleis, zie onderstaande link, of het Vredespaleis met een donatie te steunen.

Links en verdere informatie

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.