Vredespaleis

Gulle gevers beloond

03-02-2018

Gulle gevers beloond
Carnegie Medal of Philanthropy uitgereikt

3 oktober 2016 – Negen invloedrijke filantropen die een deel van hun fortuin terug in de samenleving hebben geïnvesteerd met als doel om een positieve verandering in de wereld te bewerkstelligen, krijgen vandaag de Carnegie Medal of Philantropy uitgereikt. Deze medailles worden uitgereikt door de verschillende Carnegie instellingen in Europa en de Verenigde Staten, waaronder de Carnegie Stichting, de eigenaar en beheerder van het Vredespaleis.

De bronzen medaille wordt later vandaag in New York uitgereikt aan Mei Hing Chak, H.F. (Gerry) en Marguerite Lenfest, Azim Premji, Julian Robertson, Jeff Skoll, Kristine McDivitt Tompkins, Shelby White en Sir James D. Wolfensohn. Meer informatie over deze filantropen aan wie de medaille is toegekend is te vinden op de website van de Carnegie Medal of Philantropy.

Het Vredespaleis kon worden gebouwd dankzij een gift van de steenrijke Schotse zakenman Andrew Carnegie die zijn fortuin verdiende in de Verenigde Staten. Hij vond dat de weinig zeer rijken van de wereld hun overschot aan rijkdom zouden moeten inzetten ten behoeve van de mensheid. Het is een gedachtegoed dat filantropie genoemd wordt. Het gedachtegoed van Andrew Carnegie wordt nog dagelijks in de praktijk gebracht door verschillende Carnegie instellingen over de wereld. De Carnegie Stichting is eigenaar en beheerder van het Vredespaleis, het internationale symbool van vrede en recht. Daarmee faciliteert de Carnegie Stichting het Internationaal Gerechtshof en het Permanente Hof van Arbitrage en huisvest het de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Ook beheert de Carnegie Stichting grootste bibliotheek op het gebied van internationaal recht ter wereld en streeft het actief naar een meer vredige wereld door partijen samen te brengen en dialogen te stimuleren.

Andere Carnegie instellingen zijn bijvoorbeeld de Carnegie UK Trust, Carnegie Corporation of New York, Carnegie Endowment for International Peace en Carnegie Hall.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.