Vredespaleis

Workshop Meet & Code

Naast ‘Vrede door Recht’ zet de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis, zich actief in voor ‘Vrede door Educatie’. Wij willen kinderen en jongeren helpen hun horizon te verbreden, nieuwsgierig te blijven, ervaringen op te doen en een gezond zelfvertrouwen te ontwikkelen.
Daarnaast vinden wij het belangrijk om kinderen dichter bij de betekenis van vrede en het werken aan vrede te brengen. Daarom neemt de Carnegie Stichting deel aan ‘Meet en Code’ en biedt zij op 20 oktober 2020 van 9.30-11.30 uur een online workshop programmeren aan voor jongeren tussen 11 en 13 jaar.


Workshop programmeren
De deelnemers van de ‘workshop programmeren’ maken een korte animatiefilm over de geschiedenis van het Vredespaleis.
Dit jaar viert het Vredespaleis 75 jaar vrijheid en 75 jaar Verenigde Naties. Er zijn dus genoeg verhalen te vertellen over vrede en over het Vredespaleis. Na een korte introductie kunnen de deelnemers een verhaallijn kiezen en leren zij vervolgens deze over te zetten in een animatie met hulp van scratch. Scratch is een programma waarmee men op een laagdrempelige manier leert te programmeren.

Meet and Code is nadrukkelijk bedoeld voor beginners, er is geen kennis van scratch vereist. De workshop wordt gehouden via Microsoft Teams. Na afloop van de workshop zijn de filmpjes optioneel op de website van het Vredespaleis beschikbaar.

Meet and Code
De bedoeling van Meet and Code is om kinderen en jongeren tussen 8 en 24 jaar kennis te laten maken met de wereld van technologie en coderen. De evenementen zijn bedoeld om jongeren te laten zien hoe leuk coderen kan zijn en hoe het kan helpen om ideeën tot leven te brengen. Meet and Code helpt non-profitorganisaties bij het organiseren van basiscoderingsevenementen.

Praktische details

Aanmelden

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.