Vredespaleis

Kunst van de Vrede

Op 13 oktober 2020 werden nieuwe en strengere maatregelen ter bestrijding van Covid-19 aangekondigd. Als gevolg van deze maatregelen kan het geplande evenement ‘Art of Peace’ niet plaatsvinden. Wij hopen dat we het evenement op een ander tijdstip kunnen aanbieden, waarschijnlijk in het voorjaar van 2021. Mensen die al een ticket hebben geboekt, zullen een e-mail met verdere praktische informatie ontvangen. Onze excuses voor het ontstane ongemak.


Dit jaar vieren wij in Nederland 75 jaar vrijheid en wereldwijd 75 jaar Verenigde Naties. Om stil te staan bij 75 jaar vrede organiseert het Vredespaleis van 14 tot en met 17 oktober 2020 elke avond de ‘Kunst van de Vrede’ wandeling. Deze unieke tour verbindt de geschiedenis van de VN, de vrijheid en het Vredespaleis en combineert een sfeervol verlichte tuin met performances en waargebeurde verhalen.

Wandeling ‘Kunst van de Vrede’
Theater, poëzie en verhalen omtrent 75 jaar vrede – al deze ingrediënten komen samen in het programma ‘Kunst van de Vrede’. Bij de start van de route ontmoeten de bezoekers de Vredesgodin Irene die iedereen toespreekt door middel van de kunstvorm spoken word. Naast historische personages en kunstwerken komen ook fragmenten uit de geschiedenis van de VN aan bod. Zo maken de deelnemers onder andere kennis met de Nobelprijswinnaar Dag Hammarskjold die van 1953 tot 1961 secretaris-generaal van de Verenigde Naties was en zich niet alleen tijdens de Suezkanaalcrisis inzette voor dialoog en de-escalatie. De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van het Vredespaleis worden verduidelijkt door het verhaal van Max Chotzen. Hij was als bibliothecaris in het Vredespaleis werkzaam en tegelijkertijd actief in het Nederlandse verzet. Samen met collega’s drukte hij illegale kranten op een in de kelder van het paleis verstopte stencilmachine.
Deze en diverse andere verhalen en kunstinterventies over solidariteit, hoop. vrede en vrijheid beleven de bezoekers tijdens hun wandeling door de tuin.

Praktische details

Deze tour is ontwikkeld in samenwerking met LUSTR, Firma Mes en STET (The English Theatre).

Wij danken onze partners voor hun steun:

    

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.