Vredespaleis

Terugblik: Just Peace – Film in de tuin

Terugblik: film in de tuin van het Vredespaleis
‘Isis, Tomorrow. The lost souls of Mosul’

Tijdens het Just Peace weekend, op zondag 22 september, vertoonde het Vredespaleis opnieuw een film in de prachtige tuin van het paleis.

De film dit jaar was ‘Isis, Tomorrow. The lost souls of Mosul’ waarin op indringende wijze wordt getoond wat de gevolgen van oorlog zijn voor kinderen en vrouwen. Zij komen aan het woord over hun verscheurde families, over de trots of schaamte die zij voelen voor hun vaders die meevochten, over wraak of vergeving, over hoe ze geen toekomst voor zichzelf zien.

De documentaire gaf een pijnlijke indruk van de impasse en moedeloosheid waarin ieder land dat door oorlog verwoest is, verkeert. Een documentaire die vragen oproept en de kijker in verwarring brengt. De film is gemaakt door journalist Francesca Mannocchi en fotograaf Alessio Romenzi.

Deze filmvertoning onder de sterrenhemel is een gezamenlijk initiatief van het Humanity House, het Rode Kruis, Movies that Matter en de Carnegie-Stichting Vredespaleis. Eerder werden de films Human (2016), Land of Mine (2017) en  Anote’s Ark (2018) vertoond.


Praktische informatie:

De filmvertoning zou plaatsvinden in de tuin van het Vredespaleis, maar moest helaas vanwege de weersomstandigheden naar binnen worden verplaatst. Na afloop van de film was er een nagesprek met Sinan Can en Arjen Vermeer.

Klik op de galerij voor meer foto’s!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.