Vredespaleis

Eurovision: ‘Ein bisschen Frieden’ in het Vredespaleis

17-05-2020

In het kader van het programma ‘Eurovision – Europe Shine A Light’ zingen Ilse DeLange en de Duitse zanger Michael Schulte in het Haagse Vredespaleis het lied ‘Ein bisschen Frienden’. Met dit nummer won de Duitse zangeres Nicole in 1982 het Eurovisie Songfestival.

 

“In het Vredespaleis werken wij op diverse manieren aan vrede. ‘Vrede door Cultuur’ is een manier. Dat cultuur, met name muziek, mensen verbindt moge duidelijk zijn. Het feit dat een Duitse en een Nederlandse kunstenaar 75 jaar na het einde van de oorlog samen ‘Ein bisschen Frieden’ uitvoeren in het Vredespaleis, heeft voor ons een grote symbolische betekenis, vooral in deze tijd”, zegt Erik de Baedts, directeur van het Vredespaleis. Deze boodschap van hoop werd in 46 landen uitgezonden.

Over het Vredespaleis
Het Vredespaleis is het wereldwijde icoon en symbool van ‘Vrede door Recht’, gelegen in Den Haag. Een authentiek gebouw waarin mensen dagelijks werken aan wereldvrede. In het Vredespaleis zijn het Permanente Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties (het enige VN-hoofdorgaan buiten New York) en de Haagse Academie voor Internationaal Recht gevestigd. Deze instellingen worden ondersteund door de Bibliotheek van het Vredespaleis.
Naast het huisvesten van de hoven bevordert de Carnegie Stichting, die eigenaar en beheerder is van het Vredespaleis, vredesactiviteiten en faciliteert zij jaarlijks meer dan 90 bijeenkomsten en vredesdialogen.

Vrienden van het Vredespaleis
I.v.m. covid-19 heeft de Carnegie Stichting haar werkwijze moeten aanpassen om op de actuele situatie in te spelen en invulling te geven aan de huidige overheidsmaatregelen. Het Visitors Centre en de Bibliotheek van het Vredespaleis zijn helaas tijdelijk gesloten voor publiek. Onze projecten en evenementen zijn uitgesteld. In deze moeilijke tijd hebben wij steun nodig. Word nu Vriend van het Vredespaleis en steun het werk van de Carnegie Stichting om het Vredespaleis als Vredestempel te behouden.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.