Vredespaleis

Europeana Collectiedag in Vredespaleis

27-10-2014

Bent u in het bezit van bijzondere documenten, objecten, foto’s of verhalen over de Eerste Wereldoorlog? Kom dan op zaterdag 15 november van 11 uur tot 16 uur naar de Europeana Collectiedag 1914-1918 in de Bibliotheek van het Vredespaleis.

Tijdens deze collectiedag kan iedereen persoonlijke documenten, foto’s, memorabilia en verhalen laten uploaden naar het pan-Europese digitale archief. Na het fotograferen en scannen nemen de bezoekers aan de collectiedag hun WOI artefact weer mee naar huis.

Deelnemers aan de collectiedag krijgen tevens gratis toegang tot de exposities rondom de Eerste Wereldoorlog in het Vredespaleis.

Over Europeana 1914 – 1918

Europeana 1914-1918 is een uniek online project dat materiaal verzamelt over de Eerste Wereldoorlog, afkomstig van bibliotheken, musea, galeries en archieven uit de hele wereld gecombineerd met persoonlijke herinneringen, documenten en objecten. Dit materiaal komt samen op de website Europeana 1914-1918 en wordt op die manier toegankelijk gemaakt. Via de website Europeana 1914-1918 kan iedereen – bijvoorbeeld docenten, (vrijetijds)historici, studenten en journalisten – verhalen, films en historisch materiaal over de Eerste Wereldoorlog ontdekken. Iedereen kan zelf bijdragen aan dit online archief door eigen materiaal dat met de Eerste Wereldoorlog te maken heeft, te delen op de website. Het enthousiasmeert mensen om deel te nemen in een stuk geschiedenis, om het tot leven te brengen. Europeana 1914-1918 is hiermee een goed voorbeeld van de verbinding van de familiegeschiedenis met de institutionele geschiedenis. De afgelopen drie jaar hebben 50 instellingen uit meer dan 20 landen, en duizenden mensen uit heel Europa, bijgedragen aan dit project. De Collectiedagen in Nederland zijn bedoelt voor Alle inwoners van Nederland die beschikken over objecten, foto’s en voorwerpen uit WOI.

VERGEET NIET UW LEGITIMATIEBEWIJS MEE TE NEMEN VOOR DE TOEGANG TOT HET VREDESPALEIS!

Voor meer informatie over het project Europeana 1914-1918: www.europeana1914-1918.eu

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.