Vredespaleis

Dr. Bernard Bot neemt na 12 jaar afscheid als voorzitter Carnegie-Stichting

01-03-2019

Met het aflopen van zijn laatste bestuurstermijn op 1 maart 2019, treedt dr. Bernard Bot af als voorzitter van de Carnegie Stichting en bestuursvoorzitter van de Haagse Academie voor internationaal recht. Hij wordt opgevolgd door Mr. Piet Hein Donner.

Uitzonderlijke inzet

De Carnegie Stichting is de heer Bot dankbaar voor zijn uitzonderlijke inzet voor en betrokkenheid bij het Vredespaleis, sinds zijn aantreden in 2007.

Onder zijn voorzitterschap is het bezoekerscentrum voor toeristen bij het Vredespaleis gebouwd, is de Grote Rechtszaal waarin het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties zijn rechtszittingen houdt gerestaureerd en is het Rechtersgebouw gerenoveerd.

De heer Bot heeft zich ook sterk gemaakt voor het behoud van de gerenommeerde Bibliotheek van het Vredespaleis die door de Carnegie Stichting wordt beheerd. De bibliotheek bedient de vele internationale organisaties die zijn gevestigd in de gemeente Den Haag, de stad van vrede en recht.

Het Vredespaleis maakt zich op voor de renovatie, waarbij het van groot belang is dat de instellingen in het Vredespaleis, waaronder ook het Permanent Hof van Arbitrage waarvoor het Vredespaleis is gebouwd, kunnen blijven werken aan vrede door recht in de wereld.

Onder leiding van de heer Bot is door de Haagse Academie voor internationaal recht besloten in het Vredespaleis ook wintercursussen aan te bieden voor studenten uit ruim 100 landen.

Verder werken aan internationale vrede

Daarnaast is recent ook de samenwerking met de Carnegie instellingen wereldwijd versterkt door de Carnegie PeaceBuilding Conversations gezamenlijk te organiseren. Met filantropen in de geest van Andrew Carnegie wordt gewerkt aan partnerschappen voor een vredesagenda.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.