Vredespaleis

Discover Peace in The Hague

27-05-2015

Zie beneden het persbericht van Discover Peace voor meer informatie en aanmelding voor de seminars.

PERSBERICHT

Met gepaste trots nodigen wij de Haagse bevolking uit deel te nemen aan een gratis tweedaags Seminar Discovery Peace in The Hague dat zal plaatsvinden in juni 2015.

Den Haag, Stad van Vrede en Recht, is onderdeel van Discover Peace in Europe. Dit is een EU-gesubsidieerd (LifeLong Learning) project waarin zeven steden samenwerken om vredesgeschiedenis te promoten middels gegidste stadswandelingen[1]. In 2014 publiceerde Haagse partner het INMP (International Network of Museums for Peace) de pocketgids Den Haag Vredesroute, in Nederlands en Engels. Om Haagse inwoners wegwijs te maken met deze gids, de vredesgeschiedenis die erin verborgen ligt te introduceren en een kans te bieden om zelf vredesbegeleider op de route te worden, organiseren wij twee seminars met professionale Discover Peace in The Hague staf.

Ben jij geïnteresseerd in het leren en vermenigvuldigen van kennis over vredesgeschiedenis in Den Haag? Deze seminars worden aangeboden aan de individuen en organisaties gehuisvest in Den Haag. De seminars zullen voornamelijk bestaan uit educatieve buitenactiviteiten op de Vredesroute, waarin deelnemers de mogelijkheid krijgen om ervaringen te delen, kritisch denken te ontwikkelen, te discussiëren over hoe de waarden van vrede en recht de geschiedenis van de stad gevormd hebben, en hoe deze waarden een belangrijk aspect vormen in het dagelijks leven van de stad en haar inwoners.

Registratie voor deelname is verplicht! Beide seminars hebben een limiet van 10 deelnemers. Daarom kan deelname afhankelijk zijn van een selectieproces. Na registratie zullen we de deelnemers in twee groepen verdelen, waarbij Groep A op zaterdag 13 juni en Groep B op zondag 14 juni wordt uitgenodigd voor de eerste sessie. Beide groepen komen samen op zaterdag 27 juni voor de laatste sessie. Deelnemers worden verwacht beide sessies te komen. De seminars zullen in het Nederlands en/of Engels gehouden worden, afhankelijk van de taalkennis van de deelnemers.

Voor de eerste sessie ontmoeten we in het Bertha von Suttner Building, Laan van Meerdervoort 70, Den Haag. Deelnemers zullen met elkaar en het Discover Peace in The Hague team kennismaken, ontvangen een korte introductie over het project, vrede en vredesgeschiedenis in Den Haag en zullen een deel van de Den Haag Vredesroute met educatieve buitenactiviteiten ervaren.

De tweede sessie zal ervarings- en kennisuitwisseling stimuleren tussen Groep A en B, en meer actieve deelname tijdens educatieve buitenactiviteiten van alle deelnemers verlangen. Wij zullen deze dag in het stadscentrum beginnen en doorbrengen, waarbij een aantal haltes op de Vredesroute worden aangedaan en de dag wordt afgesloten met een picknick en discussie.

Wat wij vragen van elke deelnemer:

Vul het registratieformulier in vóór 31 mei, dat kan via: http://goo.gl/forms/Gw9qyEYY9z

– Breng je eigen lunch mee naar de eerste sessie (wij zorgen voor koffie en thee)

– Breng iets voedzaams mee naar de picknick om te delen tijdens de tweede sessie (wij zorgen voor drinken en borden)

– Neem een OV-chipkaart mee (voor het geval we met de tram reizen tijdens de wandeling)

– Actieve participatie tijdens beide sessies

– Geniet van de Den Haag Vredesroute en verspreid de kennis!

Voor meer informatie kijk je in bijgesloten flyer,

bezoek onze website (http://www.discoverpeace.eu),

volg ons op de Facebook pagina (http://www.facebook.com/peacetrailthehague), of

stuur ons een e-mail (mailto:thehague@discoverpeace.eu).

Wij kijken uit naar jouw deelname in de seminar.

Vredesvriendelijke groet,

Discover Peace in The Hague Team


[1] Deze steden zijn Berlijn, Boedapest, Manchester, Parijs, Wenen, Den Haag en Turijn. Voor meer informatie over het project, alsmede om alle Peace Trail haltes te ontdekken, bezoek onze site: www.discoverpeace.eu

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.