Vredespaleis

College Tour met Guterres

04-01-2018

Het tv-programma College Tour met VN Secretaris-Generaal António Guterres als eregast werd in december 2017 opgenomen in het Vredespaleis.

Interviewer Twan Huys en studenten stellen hem tal van vragen over bijvoorbeeld zijn carrière, problemen in de wereld en de toekomst van de VN. Het interview werd uitgezonden op zondag 14 januari om 21:15 op NPO 2.

Het hele programma is terug te kijken op de website van NPO.

 

Bezoek Guterres
Secretaris-Generaal António Guterres bezocht op 22 december het Vredespaleis. Hierbij bracht hij eerst een officieel bezoek aan het Internationaal Gerechtshof dat het in Vredespaleis gehuisvest is, waar hij ontvangen werd door President Z.E. Rechter Ronny Abraham, Vice-President Z.E. Rechter Abdulqawi Ahmed Yusuf en Griffier Z.E. Philippe Couvreur. Het Internationaal Gerechtshof is het juridische hoofdorgaan van de Verenigde Naties en het enige hoofdorgaan van de VN dat buiten New York gevestigd is. Vervolgens sprak de Secretaris-Generaal op een bijeenkomst in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis die georganiseerd was door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het lidmaatschap van Nederland aan de VN Veiligheidsraad in 2018 heeft ingeluid. Op deze bijeenkomst spraken ook minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze hele bijeenkomst is terug te zien op het YouTube kanaal van het Vredespaleis. Na deze bijeenkomst was Guterres de eregast van het tv-programma College Tour.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.